featured
  1. Haberler
  2. Analiz Vakti
  3. Benzerlikler Orotoryosu

Benzerlikler Orotoryosu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsanın arz ve talep dengesi üzerine inşa edildiği, bir hissenin değer kazanabilmesi için öncelikle arzın kısıtlanmasının zorunluluk olduğu, sonrasında ise ucuz/pahalı,  hikayesi olan, sektörel  sebeplerle diğerlerinden ayrışan vs vs sebepler kullanılarak talep yaratıldığı unutulmaması gereken bir gerçektir.

Daha önce defalarca dile getirildiği üzere, bu dengenin en kolay, ekonomik ve kazançlı olarak sağlandığı hisseler halka arzlardır. Yeni halka arz edilen şirketlerde arzın zaten ilk günden itibaren kısıtlanabildiği,  gerek sosyal medya finomenleri gerekse halka arzların her şartta kazandırdığı algısı ile talebin yaratılması ise artık çok kolay hale gelmiştir.

Buraya kadar her şey kağıt üzerinde anlatılmışken buradan sonrası için olağan şüphe üzerinden bir iki hususu dile getirmek isterim.

15,78 TL bedelle halka arz edilen VRGYO Yatırım Fonlarının ciddi oranda alışı ile 66 TL bedele kadar yükselmiştir. Tam gördüğü en yüksek bedelin olduğu noktaya yakın bir yerde sosyal medya finomenlerince hissenin temel rasyolarına ilişkin yapılan güzellemeler sonrası, takasında yeterli pay bulunmayan Gedik ve Ahlatçı’nın yaklaşık 9 m lot satışı ile birlikte hissede taban serisi başlamıştır.

Akşam gelen takas verilerine de baktığımızda satışın fonlarca yapıldığı netleşti. Buradaki klasik soru sürekli OYAK üzerinden alan fonlar niye başka kurum üzerinden satış yapıp kendisini gizleme ihtiyacı hissetti.

19,45 TL bedelle halka arz edilen ALVES çok kısa bir sürede 70 TL bandına çıkarak yatırımcısının yüzünü güldürdü. Fakat talebin azalması sonrası, sosyal medya silahını da kullanmadan/kullanamadan hisseye yabancı (bıyıklı mı bıyıksız mı onu ben bilmem) üzerinden ilgi çekilmeye başlanıldı. Zaten halka arzı öncesi daha bülten yayınlanmadan güzel müjdeyi veren fenomenler iş üzerinde sobelenince burada biraz sessiz kalmak zorunluluğu hissetiler sanki!

Tamam, da peki ilgi nasıl yaratılacak derken son anda bir KAP bildirimi imdada yetişti.  ANKARA MERKEZLİ ve ELAZIĞ BÖLGESİNDE İŞ YAPAN BİR FİRMA ile sözleşme imzalanmış ama firmanın ismi yok!

Peki acaba bu firma VRGYO olabilir mi? Halka arz izahatnamesinde  Elazığ’da bulunan Konsept Vera Projesine yer vermişti.

Buna ilave olarak yine açık kaynakta yer alan kurul kararında da (*)  projeye ilişkin verilere yer verilmiştir.

Şimdi akıllarda tek soru var; güzelleme yapan fenomenlerin ortak olma ihtimali, işlerin ortak olma ihtimali ve şehirlerin ortak olmasında başka ortak noktalar da var mı?

(*) https://www.google.com.tr/imgres?imgurl=x-raw-image%3A%2F%2F%2F80a82b113a7a4c7f06ffd40b6efc431f1872b8ec934d7c5490e023a349b53e4d&tbnid=f0x6OhErqIC93M&vet=12ahUKEwjIt-GC66CFAxXTjv0HHdkaByoQMygJegQIARA8..i&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.integralkurfin.com%2FPDF%2Ffiyat-tespit-raporlari%2Fvera%2Fvera-konsept-gyo-fon-kullanim-raporu-min.pdf&docid=aC8irnSlABM_NM&w=1240&h=1754&q=emre%20f%C4%B1rat%20elaz%C4%B1%C4%9F%20avm%20in%C5%9Faat%C4%B1&ved=2ahUKEwjIt-GC66CFAxXTjv0HHdkaByoQMygJegQIARA8

Benzerlikler Orotoryosu
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.