featured
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rusya Nükleer Denizaltı İle Küba Ziyareti Yaparak “Gambot Diplomasisini” Canlandırdı

Rusya Nükleer Denizaltı İle Küba Ziyareti Yaparak “Gambot Diplomasisini” Canlandırdı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karayipler’de planlanan askeri tatbikatlar öncesinde Rus savaş gemilerinden oluşan bir filo Çarşamba günü Küba sularına ulaştı. ABD Donanması tarafından bahse konu Filo çok yakından takip edilmekte.

Grup, Rus Donanmasının iki mücevherinden oluşuyor: nükleer enerjiyle çalışan Yasen sınıfı seyir füzesi denizaltısı Kazan ve Rus füze firkateyni Amiral Gorshkov’a ilave olarak filoda iki yardımcı gemi, bir petrol tankeri ve bir kurtarma römorkörü, iki deniz muharebe birimini bulunmakta.

Karayip güneşi altında savaş oyunları mı?

Rus Donanması Komutanı Amiral Alexander Moiseyev, gemilerin Küba’ya giderken “Atlantik Okyanusu’nda hassas füze silahlarının kullanımına ilişkin” tatbikatlar yaptığını söyledi.

Rus askeri varlığının Küba’ya bu ziyareti, Sovyetler Birliği’nin son günlerinden bu yana ilk ziyaret olması sebebiyle yıllarca süren izolasyonun ardından Havana’daki rejim tarafından memnuniyetle karşılandı.

Amiral Moiseyev gemiler tarafından icra edilen tatbikatla ilgili olarak; “Tatbikat sırasında fırkateyn ve nükleer enerjili denizaltı mürettebatı, düşmanın gemi gruplarını gösteren ve belli bir mesafede konumlanan deniz hedeflerine karşı bilgisayar modellemesi yoluyla yüksek hassasiyetli füze silahlarının kullanımı konusunda pratik yapıyor.” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndaki kaynaklara göre gemiler Florida kıyılarının birkaç mil yakınından geçti.

Beyaz Saray sözcüsü John Kirby daha önce ABD’nin Rus Donanması gemilerinin Küba’ya ziyaretiyle ilgili durumu izlediğini ancak bunu “ulusal güvenliğine yönelik bir tehdit olarak görmediğini” söyledi.

Küba dışişleri bakanlığı, Rus savaş gemilerinin önümüzdeki Pazartesi gününe kadar Havana’da kalacağını belirterek, hiçbirinin şu anda nükleer silah taşımadığını belirterek, varlıklarının “bölgeye tehdit oluşturmadığını” garanti etti.

Havana, Sovyetlerin Küba’ya nükleer savaş başlıkları yerleştirme girişiminin dünyayı III. Dünya Savaşı’nın eşiğine getirdiği 1962’deki Küba füze kriziyle herhangi bir paralellikten kaçınmak istiyor.

Bu, Rusya’nın Karayipler’e savaş gemilerini ilk gönderişi değil, ancak ziyaret, Başkan Vladimir Putin’in, Ukrayna’nın Batılı müttefiklerinin Kiev’in silahlarını bölgedeki hedefleri vurmak için kullanmasına izin verme kararına Moskova’nın yanıt verebileceği yönündeki uyarısının ardından geldi. Rusya, dünyanın dört bir yanındaki Batılı düşmanlara benzer silahlar sağlıyor.

Askeri gemilerin misyonu aynı zamanda Rusya’nın Küresel Güney’e yönelik siyasi yaklaşımına da yardımcı oluyor; burada askeri gücünü gösterme kapasitesini göstermenin yanı sıra, Ukrayna insansız hava araçlarının kendisine verdiği darbelerden sonra donanmasının gücüyle övünmek istiyor. ve Karadeniz filosuna karşı füzeler

Rusya Nükleer Denizaltı İle Küba Ziyareti Yaparak “Gambot Diplomasisini” Canlandırdı
Yorum Yap

Yorumlar kapalı.