Turizm iflas ediyor Bodrum’da 238 otel konkordato ilan etti. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’daki 238 otelin konkordato ilan ettiğini duyurdu.
Bodrum’da 238 otel konkordato ilan etti. Konkordato ilan eden otel sayısındaki artış, sektördeki mali sıkıntının göstergesi olarak yorumlanıyor.
Ekonomi, yatırım ve ticarete dair paylaşımlarda bulunan ve öneriler sunan Cihat E. Çiçek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada turizmle ilgili vahim duruma ve maliyetin yüksekliğine bir kez daha dikkat çekti. Çiçek, şöyle konuştu: “Türkiye’de durum hiç de iyi değil . Bodrum Otelciler Birliği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, dün yaptığı paylaşımda 238 otel için konkordato ilan ettiğini duyurdu. Turizm iflasın eşiğinde” dedi. Cihat Çiçek şöyle devam etti: “Bodrum’da teknesi olanlar bile teknelerini bağlayıp üzerine oturuyorlar. İçine benzin koyup yakamıyorlar bile! Ve bunlar zengin insanlar. “Zenginler bile artık yüksek maliyeti karşılayamıyor,” dedi. Türkiye’nin yüksek maliyeti nedeniyle çıkmaza ulaştığını da sözlerine ekledi.
BODRUM’DA KONKORDATO TALEBİ NEDEN ARTIYOR?
Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’da iç pazarın geçen yıla göre yüzde 20 daraldığını, dış pazarın ise ilk 6 ayda yüzde 11 artarak 371 bine ulaştığını söyledi. Dengiz, Bodrum turizmcilerinin ciro hedeflerine ulaştıklarını ancak son dakika satışlarında düşüş yaşandığını kaydetti.
OTELLERDE DOLULUK ORANI GİDEREK DÜŞÜYOR
Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Muğla’nın Bodrum ilçesi, ekonomik krizin derinleşmesiyle bu yıl sakin bir dönem yaşıyor. Özellikle konaklama ve yeme-içme sektörlerinde yaşanan fiyat artışları turist sayısında gözle görülür bir düşüşe neden oldu. Örneğin orta sınıf bir plaja giriş için 4.000 ila 5.000 TL arası bir ücret ödemeniz gerekiyor. Lokantalarda lahmacun fiyatı 300 TL’den başlarken, lüks mekanlarda 950 TL’ye kadar çıkabiliyor.
Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Onursal Kurucusu Serdar Karcılıoğlu, otellerin beklenen doluluk oranlarına ulaşamadığını söyledi. Karcılıoğlu, “Pandemi sonrasında turizm sektörünün bu duruma geleceğini tahmin ediyorduk ancak herhangi bir önlem alınmadı. Yüksek enflasyon ve fiyat artışları nedeniyle orta gelir grubu artık tatile çıkamıyor. Tatile çıkmak büyük bir lüks haline geldi ve bu otellerimizi doğrudan etkiledi” dedi.
Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, erken rezervasyonların iyi gitmesine rağmen sezon ortasında son dakika satışlarının durduğunu söyledi. Dengiz, “Kapıda vize başvurusu nedeniyle Yunan adalarına talep vardı. Ancak bu durum Bodrum’daki restoranların Yunanistan’daki restoranlarla karşılaştırılması gibi yanılgılara yol açtı” dedi.
Yorumlar kapalı.