İzmir’de yüzlerce kişiyi “yüksek kar” vaadiyle dolandırıp 2,5 milyar TL toplayarak kayıplara karışan ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı’nın ifade detayları kamuoyuna yansıdı. FETÖ soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edilen eski astsubayın, kurduğu şirketler ağı ve para akış şeması adeta bir suç organizasyonunu andırıyor.
ORDUDAN İHRAÇ, HOLDİNG SAHİPLİĞİNE UZANAN YOL
2009 yılında astsubay çavuş olarak göreve başlayan Sedat Ocakçı, 2019 yılında FETÖ ile iltisakı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Ardından 2020’de kurduğu Meta Yıldız Teknoloji isimli bilişim firmasıyla ticaret hayatına atılan Ocakçı, zamanla birçok alanda şirket kurarak bunları Ocakçı Holding çatısı altında birleştirdi.
EĞİTİM SEMİNERLERİNDEN YATIRIM AĞINA
İfadesine göre, danışmanlık faaliyetlerini “Sedat Ocakçı Danışmanlık” adıyla sürdüren Ocakçı, ücretsiz seminerler aracılığıyla yatırımcı çekti. Resmi sözleşmelerle yatırım aldığı kişilerin yanı sıra, paralarının gizli kalmasını isteyen bazı yatırımcılardan ödemeleri kendi şahsi hesabına yönlendirdi. Elden ya da banka yoluyla yapılan ödemelerin çoğu, eşinin kurduğu Hira Yazılım şirketi üzerinden ya da köy kahvesi gibi gayriresmî alanlarda gerçekleştirildi.
AİLE ŞİRKETLERİNİN ROLÜ
Ocakçı’nın ifadesinde çizdiği tabloya göre, holding yapısı neredeyse tamamen aile bireylerinden oluşuyor. Eşinin kardeşi Seçkin Albaz’ın inşaat şirketi bulunurken, diğer kayınbiraderi Sezer Albaz danışmanlık şirketinde çalışıyor. Muhasebe şefi olarak kardeşi Özcan Oktay görev alırken, Sezer Albaz’ın eşi Mira Albaz da aynı şirkette muhasebe departmanında görev yapıyor.
KRİPTOYA 15 MİLYONLUK YATIRIM
Ocakçı, sosyal medya danışmanı Barış Turgut’un sahibi olduğu “İzmir Token” isimli kripto borsasına da 15 milyon TL yatırım yaptığını söyledi. Yatırımcı sayısındaki ani artış nedeniyle Kasım 2023 itibarıyla yeni yatırımcı kabul etmeyi bıraktığını ve 1 Ocak 2024’e kadar tüm yatırımcıların parasını iade etmeyi planladığını öne sürdü.
“YEĞENİM 5 MİLYARLIK CÜZDANLA DUBAİ’YE KAÇTI”
Ancak Ocakçı, planladığı geri ödemeleri gerçekleştiremedi. Gerekçe olarak ise kripto varlıkları nakite çevirmek üzere gönderdiği soğuk cüzdanın, siber güvenlik müdürü olarak çalışan yeğeni Salih Han tarafından çalınarak Dubai’ye kaçırıldığını iddia etti. İfadesinde “soygun kurbanı” olduğunu öne süren Ocakçı, bu nedenle yatırımcılara ödeme yapamadığını savundu.
GÖZLER MAĞDUR YATIRIMCILARIN ÜZERİNDE
İzmir’de Şubat 2024’te başlayan soruşturma, Türkiye genelinde ses getirdi. Onlarca şehirden yüzlerce mağdurun şikâyetiyle büyüyen dosyada, dolandırıcılık, suç örgütü kurmak ve FETÖ bağlantısı nedeniyle yargılanan Sedat Ocakçı hakkında yedi bin yıla kadar hapis istemi bulunuyor.
Kaynak: Oda Tv
Yorumlar kapalı.