Başlığı okuyup “ne alakası var yahuuuuuu eşeyli üreme ile borsanın” dediğinizi duyar gibiyim. Durum kısaca izah edeceği konuyu, ama borsadan önce biyoloji.
Eşeyli üreme; iki canlı organizma arasında genetik malzemelerin birleştirilmesi suretiyle yeni bir canlının oluşması olayıdır. Kısacası üreme için iki farklı canlı organizma vardır ve bu organizmalar birleşerek üçüncü bir canlıyı yaratır.
Şimdi gelelim bunun borsa ile ilgisine;
Borsa arz/talep dengesi çerçevesinde çalışıyorsa ve bir hissenin fiyat hareketinden para kazanılmak isteniyorsa burada temelde iki şeye ihtiyaç duyulacaktır.
- Arzın kısıtlanması
- Talebin artırılması
Talebin artırılması konusunu daha sonraki yazılarımda yöntemleri manipülasyon evreleri vs başlıkları altında yazacağım için o bölümü geçip esas konumuzla ilgili bölüme geliyorum
Arzı Kısıtlanması
Arzın kısıtlanması için yapılması gereken fiili dolaşımda bulunan payların satın alınmasıdır, bu kadar basit. Yani bu işin anahtarı “PARADIR”
Arzın kısıtlanması için yeterli parası olan zaten işini kimseye duyurmadan sessiz sedasız yürütür. Peki ya bu iş için yeterli parası olmayan ne yapacak?
Tabii ki eşeyli üremesi gerekecek!!!
Nasıl mı?
Eşeyli üreme süreci ile eşleştirmemiz gerekirse basitçe konuyu söyle özetleyebiliriz;
I. Canlı – Organizatör/organizatörler
II. Canlı – Para sahibi/sahipleri (finansörler)
III. Canlı- Manipülasyon/spekülasyonun sonucunda elde edilecek kazanç
Önce yeterli parası olanlar ile organizatör birleşecek ve birliktelikten üçüncü bir canlının doğması hedeflenecektir. Bu üçüncü canlı son dönemde borsada “PROJE” olarak anlatılan arzın kısıtlanması sonucu ortaya çıkan manipülasyon faaliyetleridir maalesef ki…
Eşeyli üreyecek canlılar bir araya geldiğinde, doğacak III. Canlıdan elde edilecek faydanın borsada “manevi ” olması tabii ki düşünülemez. Piyasada KOMİSYON ORTAKLIĞI olarak anılan bu birliktelikte izlenecek yol, sürecin ne kadar sağlıklı yürütüleceğini belirleyecektir.
Diğer taraftan borsada son yıllarda tüm manipülasyon ve spekülasyonların bu komisyon felsefesi üzerine kurgulandığı da dikkate alındığında, emlak sektöründeki emlakçıların karşılığında borsada da KOMİSYONCULAR diye bir sektörün vücut bulmaya başladığı da unutulmamalıdır.
Bu hususları Borsada Piramit Teoremi isimli yazımda ayrıntılı olarak anlattığım için, bu bölümü geçip üreme sürecinin diğer bölümlerine geçiyorum.
Ölü Doğan Bebekler
Eşeyli üremede, III Canlı olarak ortaya çıkan bebeğin karşılığı borsada PROJE SONUCU ELDE EDİLECEK KOMİSYONSA eğer, unutulmaması gereken bu sürecin ana iticisi olan paranın tükendiği veya yeterli gelmediği dönemlerde üremenin devam etmesinin bir zorunluluk arz ettiğidir.
Eğer üreme süreci Düz Piramit felsefesine göre kurgulandıysa sorun yok çünkü ihtiyaç duyulan kaynak projenin başında bellidir, üzerine oluşabilecek aksaklıklar için de biraz ihtiyat akçesi eklenir ve süreç sorunsuz yönetilir.
Peki ya süreç Ters Piramit Felsefesine göre kurgulandıysa ne olur?

Ben kısa yoldan cevabı vereyim; kaynak sonsuz değilse bebek ölü doğacak veya doğduktan sonra ölecektir, yaşama ihtimali çok düşüktür.
Ve her ölümden sonra, organizatör başka finansörler bularak yeniden süreci baştan başlatacak ve defalarca denenmiş olan eşeyli üreme sürec yinelenecektir.
Ne diyorsun anlamadık diyenler için anlaşılır şekide izah edeyim

İnsanlardaki eşli üremeden örnek vermemiz gerekirse;
- Erkek Organizatör
- Kadın Finansör
- Bebek de kar ise
ters piramit yöntemi ile yürütülen projelerde, erkek sürekli olarak yeni kadınlar arayacak, üreme için faaliyetler yürütülecek ama çocuk hiç doğmayacaktır.
O yüzden eşeyli üreme ile yürütülen borsada çok fazla doğmamış cocuk ve üzgün kadın gezer piyasada.
Teşbihta hata olmaz derler eskiler, sürçi lisan ettiysek affola…
Yorumlar kapalı.