Denizli’nin Pamukkale ilçesi Çamlık Mahallesi’nde, 2022 yılında kurulan bir şirket aracılığıyla yüzlerce kişi dolandırıldı. İddiaya göre, Ertuğrul Sezer isimli şahıs, kendisini dünya çapında tanınan bir iş insanı olarak tanıtıp, Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin Türkiye temsilcisi olduğunu söyleyerek yüksek kâr vaadiyle yatırımcıları sisteme dahil etti. Türkiye, Fransa, Belçika, Yeni Zelanda ve İsviçre gibi ülkelerdeki gurbetçilerin de dahil olduğu bu sistemde, yatırımcıların her biri 20 bin euro ile 300 bin euro arasında para yatırdı.
Sezer’in yatırımcılara aylık %15 ve yıllık ana paranın 5 katı oranında kâr payı vaadinde bulunduğu belirtilirken, ayrıca sisteme yeni kişileri dahil edenlere de %10 komisyon ödeneceği sözü verildi. Ancak kısa bir süre sonra yatırımcılar, ne kar paylarını ne de yatırdıkları paralarını alabilince dolandırıldıklarını anlayarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.
Operasyon ve Tutuklamalar
Dolandırıcılık iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 4 Ekim’de bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, Ertuğrul Sezer ve Volkan Çark gözaltına alınırken, diğer şüpheliler Sibel T., Hicabi P. ve Tolga D.’nin yurt dışına kaçtığı tespit edildi. İki zanlı tutuklanırken, yurt dışına kaçan üç şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarılması da bekleniyor.
Avukatların Açıklamaları
Fransa’da dolandırılan kişilerin avukatı Anıl Aba, olayla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Şirketin Dubai merkezli olduğunu söyleyen kişiler, yatırımcılara yüksek kâr vaat ederek onları sisteme dahil etmişler. Şu ana kadar 900 kişinin sisteme katıldığını öğrendik, ancak sadece 48 kişi şikayetçi oldu. Çoğu kişi parasını geri alabileceğine inanmadığı için şikayetçi olmamış. Toplamda 200 milyon euro gibi büyük bir miktarın dolandırıldığı tespit edildi.”
Dolandırılan kişilerin bir kısmının avukatı olan Gizem Öğür ise MASAK raporunun dikkat çekici olduğunu belirtti. Öğür, “MASAK raporunda 50 milyon liraya kadar çıkan para transferlerinin bulunduğu ve bu paraların suçtan elde edilen gelir kapsamında olduğu ifade edildi. Rapora göre, şüphelilerin kara para aklama suçunu da işlediği ortaya çıktı,” dedi.
Dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla ilgili olarak soruşturma devam ederken, mağdur yatırımcıların büyük bir kısmı parasını geri almak için hukuki mücadelelerine devam ediyor.
Yorumlar kapalı.