İLKOKULLARDA KARNELER YERİNE GELİŞİM RAPORU DÖNEMİ BAŞLIYOR
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025 eğitim reformlarını açıkladı. İlkokullarda karne yerine gelişim raporu uygulamasına geçileceğini duyuran Tekin, öğretmen atamaları, LGS düzenlemeleri ve Suriyeli öğrencilere eğitim desteği gibi pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni düzenlemelerle eğitim sisteminde köklü değişikliklere imza atmaya hazırlanıyor. 2025 yılı itibarıyla ilkokullarda karneler yerine “gelişim raporu” uygulamasına geçileceğini açıklayan Tekin, öğretmen atama süreci, özel okul ücret düzenlemeleri ve LGS içerik reformları gibi gündemdeki konulara da değindi.
KARNELER YERİNE GELİŞİM RAPORU GELİYOR
Bakan Tekin, ilkokullarda mevcut karne sisteminin yerini gelişim raporu uygulamasına bırakacağını belirterek, “Çocukların bireysel gelişimlerini daha iyi takip edebileceğimiz bir sisteme geçiyoruz” dedi. Yeni uygulamanın detaylarının önümüzdeki aylarda paylaşılacağını ifade etti.
ÖĞRETMEN ATAMALARINDA YENİ SİSTEM: AGS
2024 yılı KPSS atamaları sonrası öğretmen alımlarında değişiklik yapılacağını belirten Tekin, “2025 itibarıyla KPSS yerine Akademi Giriş Sınavı (AGS) uygulanacak. AGS sonuçlarına göre adaylar, Millî Eğitim Akademisi’nde eğitim aldıktan sonra atanacak” dedi.
ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNE SIKI DENETİM
Tekin, özel okul ücretlerine yönelik düzenlemelerin yolda olduğunu belirterek, “Özel okullar enflasyon oranında zam yapamadıklarında kitap ve kırtasiye gibi farklı alanlarda ek maliyetler çıkarıyor. Bu konuda bir yönetmelik hazırlıyoruz” dedi.
LGS KALKMIYOR, İÇERİK GÜNCELLENİYOR
Liselere Geçiş Sistemi’nin (LGS) kaldırılacağı yönündeki iddialara açıklık getiren Tekin, sınavın içerik ve formatında güncellemeler yapılacağını söyledi. “Sınav sistemi değişmiyor ancak müfredatla daha uyumlu hale gelecek” dedi.
SURİYELİLERE EĞİTİM DESTEĞİ SÜRECEK
Suriyeli öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına değinen Tekin, “Eğitim desteği, program geliştirme ve ders kitabı yazma konularında üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Ailelerin dönüşlerini erteleyebileceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.
DİJİTAL BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
Dijital bağımlılıkla mücadele konusunda kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Tekin, “Özellikle çocukları kumar ve uygunsuz içeriklere yönlendiren uygulamalara karşı önlemler alıyoruz” dedi.
BİLSEM’DE YERLİ VE MİLLÎ ZEKÂ TESTİ
Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) yeni dönemde yerli ve millî zekâ testi uygulanacağını açıklayan Tekin, “2025’te ilk kez tamamen yerli bir test sistemi hayata geçecek” dedi.
Yorumlar kapalı.